Albert-Einstein

In deze lichaamsgerichte ademmeditatie stemmen we af op de directe ervaring van ons ademhalingslichaam door middel van somatische oefeningen om genezing, creatieve expressie en een hartvolle aanwezigheid met onszelf, onze wereld en elkaar te vergemakkelijken.

Het ondersteunt de gezondheid en genezing van het zenuwstelsel en bouwt veerkracht en regulatie van binnenuit op. Op een diepere laag helpt het de verhalen te onderscheiden die je ertoe brengen om buiten jezelf te zoeken naar antwoorden en vervulling.

Een vrouwenlichaam is aards en mystiek tegelijk. Er is een heilig verbond tussen hart en baarmoeder. 

Kennis over deze ‘womb-hart-relatie’ kan je gevoelde ervaring van het baarmoederhart verdiepen en je eigen innerlijke onderzoek naar deze verbinding inspireren.

Er zijn meerdere wijzen van empathie waarmee we een 'holding space', de ruimte die we mogen dragen voor een ander, kunnen vullen.

Onze westerse wijze van empathie uitdragen is gericht op meevoelen en meeleven. De wijze waarop Amazone curanderos empathie uitdragen in 'holding space' is van een andere natuur.

Moeder is de poort naar verbinding met het leven. De relatie die we met haar ervaren is bepalend voor onze persoonlijke en socialevorming en is identiek aan de mate waarin we ons kunnen openen voor het leven en intimiteit.

Hoe meer we onszelf niet in haar willen herkennen, hoe meer we op haar gaan lijken. Wanneer we haar met vol bewustzijn kunnen nemen zoals ze is, zonder haar te willen veranderen, eren we onze bron en zijn we oorspronkelijk en dichtbij onszelf.

Het is dan makkelijker om vanuit het hier en nu beschikbaar te zijn voor de toekomst.