Alan-Watts

Natém is een inheemse drank afkomstig uit de Amazone en wordt al vele duizenden jaren door Indiaanse stammen in Zuid-Amerika gebruikt voor shamanistische, spirituele en helende doeleinden. De drank wordt samengesteld uit verschillende planten maar is vernoemd naar het belangrijkste ingrediënt, een liaanachtige. Haar naam betekend zoveel als 'liaan der zielen' of 'liaan met een ziel'. De Shuar noemen haar Natém wat staat voor de oneindige levenspuls; geboorte, dood en wedergeboorte.

De Shuar

De afgelopen jaren heb ik met verschillende Westerse en traditionele Zuid-Amerikaanse tradities kennis mogen maken. En het meest na aan mijn hart staan de heling- en reinigingsrituelen van de Shuar, het werken met de plantmedicijnen Natém en Tsaank (Tabak) en het Heilige Vuur. De bezoeken aan de Shuar in de Amazone van Ecuador zijn intense leerervaringen en van levens veranderende betekenis.

Inmiddels heb ik mijn eigen vorm gevonden om met deze krachtige heelmeesters te mogen samenwerken. Het is een oneindig pad van toewijding en overgave, en mijzelf steeds dieper ontvouwen voor de wijsheid van het leven -ondersteund door persoonlijke overdrachten [transmisies] tussen meester en leerling.

Individuele Sacred Vine sessies

Met de meesterplanten Natém en Tsaank openen we de toegang tot een intens persoonlijk proces waarbij heling kan plaatsvinden op alle niveaus: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Het proces wordt ondersteund door de helende werking van stilte, essences, icaros en klank.

"She is the mother of all medicine. A tool to help you find yourself, to know yourself, by destroying the image of who you THINK you are, and illumanating the THRUTH. The knowledge that you can acquire from her is not imparted from the great cosmic serpent, or from a source outside of yourself. This is an inner journey where only Love and Faith can guide you."

~ Shaman Don Juanito, The Shaman's Last Apprentice

 

Wat kan een Sacred Vine sessie voor je doen?

  • Op het fysieke niveau komen gifstoffen en spanningen in je lichaam vrij en lossen op. Hierdoor neemt de flexibiliteit van je spieren toe en voel je je meer ontspannen.
  • Op een emotioneel niveau komen vastzittende emoties vrij, wat leidt tot meer duidelijkheid over je leven.
  • Op een psychologisch niveau kan je mentale concepten en overtuigingen die je niet langer van dienst zijn loslaten, wat leidt tot een verbeterde concentratie en focus.
  • En op een spiritueel niveau wordt je diep (her)verbonden met je essentie.

Intake gesprek en voorbereiding

Voorafgaand aan een Sacred Vine sessie vindt een intakegesprek plaats. Daarna volgt een week om te ervaren of deze weg bij je past. Afhankelijk van de uitkomst wordt er [mits er geen contra-indicaties zijn] een sessie ingepland. Om je voor te bereiden op de sessie, en om een optimale integratie na een sessie te ondersteunen, geldt een dieet van minimaal 3 tot 7 dagen (pré en post). Dit dieet is overigens niet bedoelt om af te vallen maar om je te zuiveren en ontvankelijk te maken voor het werk met deze Meesterplant(en). Het helpt je ook om bewust toe te groeien naar de sessie. En nadien helpt het om bewust aan de slag te gaan met de belangrijkste fase in het hele proces: de integratie van het geleerde in je dagelijkse leven.

Nazorg

In overleg worden er twee contactmomenten ingepland om het intergratieproces te begeleiden en ondersteunen. Soms maak ik hierbij gebruik van coachtechnieken en soms is een gesprek voldoende. Deze contactmomenten maken deel uit van de sessie. 

 

Duur Sacred Vine sessie

Een Sacred Vine sessie duurt gemiddeld tussen de 4 en 8 uur en vindt -volgens traditie- plaats na zonsondergang.