Ted Andrews

RITUELE DANS :: ADEMWERK CEREMONIES :: INNERRIJK CEREMONIES

In een rituele ceremonie bewegen we voorbij het landschap van woorden en gedachten.

In de gedragen ruimte van de Cirkel kunnen we veilig door innerlijke landschappen bewegen, schatgraven naar dat wat nu speelt en ons hart laven aan de scheppende kracht die in en door ieder van ons aanwezig is.

We leren er ons hoofd te buigen voor het leven en voor degenen die ons zijn voorgegaan. We leren er de waarde van broederschap en zusterschap. We her-inneren het hart als een poort naar de ziel en ziel als een regenboogbrug naar het alomvattende en onnoembare. 

Vanaf het moment dat ik voor het eerst mijn plek innam in een traditionele ceremonie, zittend rond het vuur, kwam ik thuis. Daarin ben ik niet uniek, deze ervaring deel ik met velen, het roept iets ouds in ons wakker en opent nieuwe wegen. Het heeft mij geïnspireerd om lichaamswerk in een rituele vorm te delen, danscirkels te begeleiden en een ruimte te dragen voor mens-zijn. 

In de traditionele zin betekend het samenroepen van een cirkel, het samenbrengen van de healers. We zijn gelijkwaardig aan elkaar en staan allemaal op dezelfde afstand van het middelpunt, de Bron/God, het onkenbare. EN we brengen ieder een uniek medicijn naar de aarde, wanneer daar een ruimte voor gedragen wordt en erkenning voor is kan het steeds vrijer stromen.

Inmiddels heeft de maan mij tot Crone gedoopt en is mijn Crone dans een medicijndans geworden die de wijsheid, schoonheid en nectar van een rijk leven laat zien vol van volmaakte onvolmaaktheid en goddelijke heelheid. Wat er op mijn levenspad is gebracht aan gaven, talenten, geschenken en levenslessen draag ik met liefde en toewijding op aan het hoogste goed.

 

"Movement is my medicine, my meditation, my mephafor and my method, a living language we can rely upon to tell us the truth about who we are, who we are with, and where we are going. There is no dogma in the dance." 
~ Gabrielle Roth

 Reino strand 420


Medicine Dance[R] 

In Medicine Dance[R] ceremonies werken we met rituele dans, zang, ademwerk en lichaamsgerichte meditaties.

Een gedragen ruimte nodigt ons uit te openen, ontspannen, ontvouwen en onze essentie vrij te laten stromen, het sprankelende licht van ieders authentieke aanwezigheid. Wanneer we open zijn is er ontspanning en beweegt ons lichaam met een natuurlijke gratie en souplesse.

In het lichaam opgebouwde spanning vloeit weg en adem kan vrijer stromen. De blik in onze ogen verzacht en de vibratie van ons stemgeluid verandert in een liefdesverklaring aan het leven. We (h)erkennen beter wanneer en hoe we onszelf afsluiten en spanning opbouwen omdat een situatie ons overweldigt of weerstand oproept.

Handelingen en keuzes vanuit verbinding zijn meer doorvoeld, bewuster en rijker aan de sprankelende natuur van aanwezigheid. Zo geven we onze wijsheid een plek om te landen. Authentieke aanwezigheid inspireert ook anderen dieper te openen. 

En is er iets meer betoverend dan de fonkeling en levenskracht van liefdeslicht door iemands ogen en huid te zien schijnen? 

 

Calling the Medicine Dance[Rs]

Een medicijndans is de bewuste en opzettelijke toewijding aan een transformerende reis van heling, groei, zelfinzicht en authenticiteit.

Jouw medicijn is je unieke aanwezigheid en het zielsdoel dat je naar de aarde brengt. Het biedt ieder van ons de kracht om te helen, welzijn te koesteren en moedige heelheid te omarmen.

Het transformerende werk van de belichaming van jouw medicijn is een uitdagend, vaak verrassend en verbazingwekkend avontuur waarin je diep mededogen, felle liefde en radicale acceptatie van jezelf en met anderen aangaat.

Een levensdans waartoe ik je aanmoedig en in begeleid bij ritueel dans, adem - en lichaamswerk.

 

Om:

  • Spanning in je lichaam los te laten.
  • Uit je hoofd te komen en naar je gevoel te gaan.
  • Meer geaard te zijn en een stevige basis te vinden.
  • Contact te maken met je eigen energie.
  • Je energie te laten stromen.
  • Je ‘heel’ te voelen en weten.

 

Agenda

Een overzicht van rituelen en cirkels lees je hier

 

Artikelen

 .... en meer lees je hier

 

HeartoftheWomb Rose nq