Albert-Einstein


Laat mij je meenemen op een reis van 11 bewegingen. Een meditatieve dans, een 'sacred healing dance' die zacht heupwiegend, vertraagd en als door water bewegend, je vreugde, vrouwelijkheid en levensenergie aanwakkert. Elke beweging is een uitbeelding van één van de 11 principes van de Paut Neteru, de boom des levens. De Het Heru Healingdance draagt bij aan het versterken van deze 11 goddelijke eigenschappen in onszelf. En ik deel deze dans graag met jou.


De hemel en de sterren maken muziek voor jou
De zon en de maan prijzen jou
De goden verheffen jou
De godinnen zingen voor jou

(Inscriptie op een muur in de tempel van Hathor, Dendera, Egypte, 2de eeuw v. Chr.)


Drager van Wijsheid

De dans is niet op zichzelf staand, het is een voertuig voor en drager van een eeuwenoude wijsheid. Op het moment dat ik deze dans in mijn leven heb uitgenodigd heeft zich dan ook een nieuwe wereld aan mij geopenbaard. Een nieuwe wereld die eeuwenoud is en mij mee terug neemt naar Kemet (Oud Egypte). Het zijn de via het DNA van Afrika doorgegeven en bewaard gebleven 11 universele principes van het leven volgens het Paut Neteru systeem; de boom des levens. Waar later o.a. de Kabbala aan ontsproten is.

Paut Neteru; de boom des levens

De Paut Neteru leert ons dat de mens is gemaakt naar de gelijkenis van Amen (God) en dat alles met elkaar samenhangt. Het roept je op je ware identiteit te leren kennen en om de essentiële kwaliteiten van deze hogere entiteit te weerspiegelen in je leven.

In Kemet werden hele tempels (levendige universitaire faculteiten), steden en levens gewijd aan de bestudering van slechts één van de 11 principes. Dus om je een idee te geven van de Paut Neteru en van de 11 goddelijke eigenschappen van de mens kan ik maar een klein tipje van de sluier oplichten... 

 

De 7 energielichamen & 11 goddelijke eigenschappen van de mens

Volgens de Kemetische Paut Neteru bestaat de mens uit zeven energielichamen. Deze energielichamen corresponderen met de zeven basis chakra's uit de Indiase tradities. De zeven centra herbergen de tien goddelijke eigenschappen van de mens: Ausar, Tehuti, Sekert, Maat, Herukhuti, Heru, Het Heru, Sebek, Auset en Geb.

Amen staat als overkoepelende kracht bovenaan de Paut Neteru. Amen is wat wij God of de Universele Bron zouden noemen. Amen staat boven de mens maar de mens bestaat tegelijkertijd ook uit Amen. En het doel van de mens is om zich zijn/haar kracht in deze bron te herinneren en activeren.

Kemetische   naam

Chakra

Affirmatie

Vertegenwoordigt

Eigenschappen

KHAB

Stuit chakra

Ik ben veilig en geaard

De fysieke mens

Geb  (vaste vom)

KHAIBIT

Navel chakra

Ik ben een kanaal van Goddelijk licht   en liefde

1ste onzichtbare onderdeel   van de mens: het etherische onderdeel van Geb

Geb  (etherische vorm)

SAHU

Zonnevlecht

Mijn macht gaat voorbij geloven

2de onzichtbare onderdeel   van de mens

Auset, Sebhek, Het-Heru

AB

Hart chakra

Ik ben ongeconditioneerde goddelijke   liefde

3de onzichtbare onderdeel   van de mens

Heru, Herukhuti, Ma’at

SHEKHEM

Keel chakra

Mijn tong en mijn hart zijn oprecht en   puur

4de onzichtbare onderdeel   van de mens

Sekhert

KHU

Derde oog chakra

Ik ben een heilig wezen

5de onzichtbare onderdeel   van de mens

Tehuti (Djehuti)

BA

Kruin chakra

Ik ben, dat ik ben

6de onzichtbare onderdeel   van de mens

Ausar, het hogere zelf, is de poort naar Amen

AMEN

   

Amen -de onnoembare ene- die wij God   noemen, staat boven de mens. Maar de mens bestaat tegelijkertijd ook uit   Amen. En het doel van de mens is om zijn/haar kracht in deze bron te   herinneren en activeren.

Amen staat als over-koepelende kracht   bovenaan de Paut Neteru.

 

Om de 11 spirituele eigenschappen te wekken en cultiveren hebben de Kemet een systeem van principes ontwikkeld. Alle aspecten van het leven worden door deze universele principes of 11 Wetten van Amen geregeld. Willen we gelukkig zijn dan zouden we een begrip moeten ontwikkelen van deze principes en er naar leven. Ze kunnen dan ook gaan dienen als een kader waarbinnen heling kan optreden. De 11 principes vormen het cement dat ons verbind met de bron van ware genezing, innerlijke vrede.

 

Hathor sacred healingdance in artikel

 

 

Het Heru Healing dance

De dans van Hathor draagt bij aan het versterken van de 11 goddelijke eigenschappen in onszelf. Elke beweging is een uitbeelding van één van de 11 principes en zo veranker je deze op een ontspannen en plezierige manier in het onderbewustzijn. Wat een aaneenrijging van eenvoudige en sierlijke bewegingen lijkt, is een voertuig voor bewustwording en transformatie.

De dans van Hathor is een helend medicijn voor vrouwen. Het zuivert en ontspant het baarmoedergebied en voedt de levenskracht. Hathor nodigt je uit om te dansen vanuit het hart en zo innerlijke vrede en vreugde uit te nodigen in je leven.


De eigenschappen van Hathor

Hathor was een van de belangrijkste en meest populaire goden in de geschiedenis van Kemet. Zij werd aanbeden door vrouwen en mannen uit alle lagen van de bevolking. In hun graven wordt Hathor afgeschilderd als "Meesteres van het Westen", zij die de doden verwelkomt in het volgende leven. In andere rollen was ze een godin van muziek, dans, vreemde landen en vruchtbaarheid die vrouwen helpt bij een bevalling. En ook was zij de beschermheilige van de mijnwerkers.

Hathor komt overeen met de aartsengel Hanael in het kabbalistische systeem, Oshun in de Yoruba-religie, Erzulie in het Fon religie, Aphrodite in de Griekse mythologie en Venus bij de Romeinen. Haar dag is vrijdag. Haar kleuren zijn geel en groen. Haar bloem is de gele roos. Haar planeet is Venus. Haar edelstenen zijn diamanten, witte zirkonium en koralen.

Binnen de 11 universele principes van de Paut Neteru is het de neter Het Heru (Hathor) die de goddelijke eigenschap Vreugde in ons vertegenwoordigt. De andere van de twee helften die tezamen tot een staat van geluk leiden. Hathor verpersoonlijkt de principes van liefde, schoonheid, sensualiteit, muziek, dans, moederschap en vreugde. Haar functie is het opwinden van de levenskracht (Ra, Kundalini, Chi) middels vreugde, verbeelding en visualisatie. Vooral extatische momenten, intense vreugde en intens plezier kunnen je wilskracht en creatiekracht vitaliseren voor het bereiken van je levensdoelen.


Maash't Amm Amen

De Het Heru Healing Dance is in 1999 ontwikkelt door de Afro-Amerikaanse Maash't Amm Amen. Zij zag de noodzaak voor een voertuig welke lichaam, geest en ziel verbind en waardoor vrouwen zichzelf, op een niet-invasieve wijze, kunnen helen. Zij schiep in meditatie de Het Heru Healing Dance. Het is een uitnodiging gehoor te geven aan de goddelijke wetten die regeren over de gezondheid van het fysieke lichaam (Geb). Immers een voedend dieet, lichaamsbeweging, rust, stimulerende ademhalingstechnieken, en meesterschap over je emoties, vormen het fundament voor het ontwikkelen van sterke fysieke en spirituele lichamen.

Naast het verstrekken van een fysiek pad naar ontspanning en gezondheid, levert de dans ook het mentale en spirituele kader voor het ontwikkelen en onderhouden van een goede gezondheid. De dans brengt je in contact met je innerlijke wezen en laat je in harmonie met de wetten van je wezen functioneren. Als je de 11 principes toepast op het dagelijks leven, kunnen ze de dans in een nog grotere mate bekrachtigen. En zo laat je je gezondheid rusten op de stevige basis van innerlijke vrede.

Workshops en cursussen

Ik laat je graag middels bewegingsreizen (workshops) en cursussen kennis maken met deze meditatiedans. Hierin combineer ik mijn dans- en bewegingsachtergrond met de Het Heru Healing Dance. Wil je meedansen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en volg de aankondigingen via Facebook. Ik ontmoet je graag <3


Achtergrondinformatie:

 

Geplande activiteiten

  • Bekijk de agenda voor een overzicht van de geplande activiteiten. Medio september en medio januari starten nieuwe groepen
    Het Heru * 11 Dansrites & Het Heru Healing Dance workshops