Jiddu-Krishnamurti

Coaching tijdens natuurwandelingen in de bossen en heidegebieden van Wijnjewoude en Bakkeveen. In aanwezigheid van de natuur daalt je hartslag, verdiept je ademhaling, kalmeren je gedachten en ontstaat er zo al meer helderheid over de thema's en situaties die om reflectie vragen. Daarom neem ik mensen graag mee de natuur in. We komen er thuis.

In contact met een volk in de Amazone, die nog in diepe verbinding met de natuur leven, heb ik de sleutel gevonden naar verbinding met mijn natuur.

De Shuar hebben mij de afgelopen 12 jaar ingewijd in hun rituelen maar vooral hebben ze mij een andere wijze laten ervaren van omgang en communicatie met jezelf en de ander. Hoe je meester wordt van je emoties en denken. De controle loslaat. Het moment toelaat met alles wat het is. En hoe je moed aanwendt om jezelf te zijn en je hart te volgen.

Zij hebben mij een ruimte geboden om de taal van de ziel te leren verstaan en mijn gaven vrij te laten stromen. Daar ben ik ze intens dankbaar voor en dit draag ik uit en deel ik met anderen.

Door te wandelen tijdens coaching sessies zetten we onszelf niet alleen fysiek in beweging. De energie gaat ook op andere lagen van ons zijn stromen. De wandeling vormt zo een krachtige metafoor om beweging in ons leven te brengen en nieuwe richting te bepalen. 

De bossen en heidegebieden hebben voldoende 'natuurkamers' waar we in alle rust en ongestoord situaties kunnen opstellen en onderzoeken. Om zo vanuit een open houding jezelf te leren kennen en ontwikkelen in relatie tot je omgeving.

Zijnsgericht Coachen

Zijnsgerichte coaching is een samenwerking tussen moderne psychologische, wetenschappelijke aanpakken en oude leren. Door aandachtstraining en gebruik te maken van verstilling, bewustwording en focus ontstaat er een andere manier waarop je de wereld in kijkt. Je komt in contact met een groter geheel en leert kijken naar situaties met een diepere, bredere blik. Dit maakt dat je meer kunt waarnemen, dat je minder gericht bent op een vastomlijnd eindresultaat en een sterk inzicht ontwikkelt in je innerlijke drijfveren.

  • Deze aanpak is praktisch, ter zake en gericht op blijvend resultaat.
  • Je ontwikkelt meer zelfbewustzijn en maakt keuzes die echt bij je passen.
  • Het levert meer ruimte en rust op, zowel in werk als privé. 
  • Je gaat meer leven vanuit wie je werkelijk bent en wat je te bieden hebt. Dat heeft een positieve en krachtige uitwerking op jezelf en op je omgeving.

 

Transformational Presence

Transformational Presence is een aandachtstraining waarmee je diep leert luisteren, voelen, waarnemen en intuitief denken wat situaties en omstandigheden je willen vertellen en laten zien; en dit met openheid en nieuwsgierigheid tegemoet te treden. 

Je leert herkennen welk potentieel er in de situatie verscholen ligt en welke kansen zich aandienen. Je herkent hoe je kunt afstemmen op een ruimer kader en hoe je tot resultaten komt die jou en anderen goed doen.

Binnen coach sessies richten we ons dan ook op het vergroten van jouw Transformational Presence. Zo dringen we snel door tot de kern van een situatie, kunnen deze doorvoelen en ontdekken wat er gezien, gehoord, ervaren, losgelaten en geleefd wil worden.

Meer nog dan een 'coach methode' laat het je een andere levenshouding ervaren. Een waarin je ontdekt dat, ook wanneer je de omstandigheden niet kan veranderen, je wél de keuze hebt welke rol jij hierin wil spelen en hoe je ermee om wil gaan. Met doorbraken en grote veranderingen tot gevolg.

Wat is coaching

Een Coach gaat niet graven in het verleden van een persoon. Uitgangspunt is de situatie en wat zich in het hier en nu aandient. Als Coach ben ik geïnteresseerd en gefocust op het veranderen van ongewenste patronen in gewenste patronen. En help ik  mensen nieuwe manieren te vinden en ontwikkelen om effectiever te zijn en ervoor te zorgen dat je met minder inspanning en stress makkelijker bereikt wat je wil.

 

Waarom coaching

Doel van coaching is om te leren eigen kwaliteiten, natuurlijke vaardigheden en talenten optimaal te benutten. Uitgangspunt hierbij is dat iedereen talenten in zich heeft, maar er vaak onvoldoende gebruik van maakt. Hierdoor is men minder effectief of gelukkig. Als Coach zorg ik ervoor dat iemand zijn/haar krachten optimaal benut en fungeer ik als een klankbord en katalysator, waardoor mensen groeien en met meer voldoening en plezier in balans kunnen leven.

De top 5 van coachvragen (NOBCO benchmark 2016):
• Zelfontplooiing
• Balans werk-privé
• Samenwerken met collega’s
• Loopbaan / carrière
• Stress en / of Burn-out


De positieve effecten van coaching

Uit onderzoek is gebleken dat coaching een directe positieve impact heeft op de invulling en voldoening in werk en carrière. Ook is de invloed op je eigen vitaliteit en ontwikkelingen in je privéleven duidelijk merkbaar.

Coaching helpt bij:
• Het maken van de juiste keuzes en het nemen van de juiste acties om doelen te bereiken.
• Meer zelfvertrouwen te krijgen.
• Meer tevredenheid in je werk en privéleven.
• Verhogen van de eigen effectiviteit en bijdrage in een team en binnen de organisatie.
• Het nemen van een grotere eigen verantwoordelijkheid voor acties.
• Met minder inspanning bereiken van succes.
• Het verbeteren van de samenwerking met anderen (baas, collega’s, familie en vrienden).
• Verbeteren van je eigen communicatievaardigheden.

 

Intakegesprek

Voorafgaand aan een coachingstraject vindt er een vrijblijvend intake gesprek plaats. Deze eerste ontmoeting gebruiken we om kennis te maken en je coachvraag te bespreken. Daarnaast deel ik meer over mijn werkwijze.

Ben je nieuwsgierig of coaching iets voor jou kan zijn? Neem gerust contact op en ik bespreek het graag met je.
 

De natuur- / wandelgebieden 

 

 

Portret homepage door: Sandra Gielesen