Marianne Williamson

Mijn naam is Reino van der Velde (1969).

Na een lange ontdekkingsreis heb ik in 2013 het roer omgegooid.

Mijn toenmalige baan als senior projectmanager en adviseur heb ik losgelaten om te leven en werken op een wijze die meer in overeenstemming is met mijn hart en ziel. Een jaar later ben ik gestart met Nunqui soulcoaching waar ik werk vanuit een holistische benadering en een veilige ruimte bied om te onderzoeken wat het is om mens te zijn en naar je natuur te leven.

In 2017 ben ik teruggekeerd naar Friesland waar ik ben geboren en opgegroeid. Mijn vaders bloedlijn geworteld in de Friese Wouden en mijn moeders bloedlijn geworteld in de Friese waddenkust. Eerstgeborene van mijn ouders, zus van een geweldige broer en dankbaar voor dit leven.

 

De zon schijnt niet op ons, maar in ons.
De rivieren stromen niet langs ons, maar door ons.
De bomen wiegen en de bloemen bloeien
in ons lichaam en onze ziel.
En ieder lied van de vogel,
van de wind en de wilde storm,
van de rots uit de buik van de berg,
is ons eigen lied
en zingt van liefde ….
~ John Muir

 

Het lichaam als tempel van de ziel is een voorname leraar op mijn pad.

In de 16 jaar als performer en docente Argentijnse Tango heb ik mij toegelegd op het ontwikkelen van lichaamsbewustzijn en het verkennen van lichaamsgerichte methodieken als Feldenkrais om aanwezig en belichaamd te zijn en zo de verbinding te ervaren met mijzelf, de ander en het grotere geheel. Dit heeft een vervolg gekregen in sjamanistische inwijdingen.

Mijn verbinding met de natuur en het ongeziene is er vanaf het prilste begin.

In mijn jeugd ben ik door ouders van vriendinnetjes meegenomen naar healers. Vanaf 2004 is mijn bewuste vorming op dit gebied begonnen. Ik heb onder een breed pallet van zowel westerse als inheemse healers gestudeerd en ben ingewijd in de tradities van de Shuar. De laatste 16 jaar nemen het sjamanisme en de helende meesters van de Amazone een bijzondere plaats in. Eens dit pad zich opent wordt ook zichtbaar dat alle thema's die spelen in een mensenleven, en uitnodigen tot groei, nauw verbonden zijn met het krachtenveld binnen de eerste drie generaties voorouders. 

Coeur et courage. Introspectie vereist moed.

Voor persoonlijke groei is het nodig jezelf te bezinnen op de zich herhalende patronen, thema's en vragen in je leven. Soms is het nodig om terug te gaan naar ervaringen waarbij een zielsdeel zich aan het lichaam onttrokken heeft. Daar zijn de meest krachtige aanwijzingen te vinden om tot inzichten en andere keuzes te komen. .

Doorvoelen van deze ervaringen maakt dat je het kan integreren. De overtuigingen en patronen die aan de ervaring gekoppeld zijn, en je niet langer van dienst zijn, kunnen worden losgelaten. Want ...  je bent niet de ervaring, je beleefd de ervaring. Je bent niet de emotie, je beleefd de emotie. Je bent niet je gedachte, je beleefd de gedachte. 

Dit bewustzijn schept ruimte voor de getuige, het authentieke zelf. Vanuit deze nieuwe situatie kan je verder groeien, ontdekken dat jij de regisseur bent van je leven, en dat het aan jou is hoe je in het leven wil staan. 

 

MIJN ‘TOOLKIT’

 • Systemisch Facilitator & Opsteller
  Bij Hellinger Instituut volg ik in mrt-juli 2024 de verdiepings opleiding voor opstellers "Interconnected Health & Embodied facilitation"
  Opgeleid door Stephan Hausner, Simon Hausner en Marion Latour

  In Zuid-Afrika volgde ik in febr-mrt 2024 de 6-daagse training voor opstellers "TOWERLAND - I AM OF THIS PLACE; Deepening our Sacred Relationship With Life and With Land".
  Opgeleid door Tanja Meyburgh (voorouderopstellingen) en Susan Davidoff (natuuropstellingen)

  Bij Tanja Meyburgh (ZA) volgde ik in 2023 in Amsterdam de training voor opstellers 'Entering the Ancestral Field with Reference'
  Zij is de grondlegster van African Constellations of voorouderopstellingen & dansopstellingen.

  Bij Hellinger Instituut volgde ik in 2021/22 de opleiding Systeem Dynamieken in Families
  Opgeleid door Bibi Schreuder en Maaike van der Heiden

 

 • Transformational Presence Coach
  Bij Het Eerste Huis volgde ik de opleiding Transformational Presence Leiderschap & Coaching
  Opgeleid door grondlegger van TPC, Alan Seale (USA)

 • Transformatief Coach
  Bij Academie voor Innovatief Trainen volgde ik de opleiding tot professioneel coach.
  Specialisatie: Transformatie coaching.

 • Sjamanistiche Vorming
  Door curanderos uit verschillende tradities (VS, Ecuador, Brazilië, Bolivia, Peru, Mexico, Nieuw-Zeeland). Rode draad van 2008 tot heden is de Shuar uwishin Tsunqui Chiriap Amazone Ecuador.

 • Lichaamsgerichte Vorming
  Womb Awakening. Het-Heru Healing Dance. Massage opleiding bij Anand. Ademwerk & Trance dance bij Wilbert Alix. Danslerares Argentijnse tango, opgeleid in Buenos Aires en Europa. Graham Technique. Contact Improvisatie. Feldenkrais. Yogini. Aerobic Instructrice.

 • Kunstzinnige Vorming
  Bij Kunstacademie Minerva in Groningen volgde ik de opleiding Media vormgeving.
  Specialisatie: Fotografie

De ontdekkingsreis duurt voort. Immers, het pad van bewustzijn is oneindig. Steeds weer openbaart zich een scherf van de waarheid die een nieuwe invalshoek laat zien en mij zo dieper opent voor compassie.

 

Reino LR 25

 Fotografie: Sandra Gielesen