Carolyne-Myss

Een andere heilige plant die wordt gebruikt in traditionele ceremonies is de wilde tabak plant [nicoteana rustica]. De Shuar noemen het, Tsaank.

Gebruik en werking van Tsaank

Tsaank wordt gebruikt op verschillende manieren. De Tabak wordt gerookt en de rook wordt gebruikt om energievelden te reinigen. Daarnaast wordt er tabak water door de neus opgesnoven voor, tijdens en bij de afsluiting van een ceremonie. Dit verhoogt de werking van de zintuigen, helpt je verbinding te maken met het plant bewustzijn en helpt zo blokkades los te laten. Soms wordt tabak water gedronken om het lichaam te zuiveren en om visioenen te geven tijdens de slaap. Het is een belangrijke 'drager' van je intenties en gebeden aan Arutam, de bron van al wat is.

Tsaank versus tabak

Al komen ze beide voort uit de Nachtschadefamilie [solanaceae], deze heilige Tabak is op geen enkele manier te vergelijken met de tabak die wordt gebruikt in de sigarettenindustrie en andere verslavende producten [nicoteana tabacum]. Tsaank [nicoteana rustica] is van de zuiverste kwaliteit, zonder toevoegingen en is een bijzonder krachtige gids en heelmeester.