Soms moet je gewoon de sprong wagen en je vleugels ontwikkelen op weg naar beneden. - Kobi Yamada
 
 1. Plan A) 20 - 24 JULI * WOMAN DANCE ART SANCTUARY * MIRIAM PERETZ [USA] 

 2. PLAN B) 20 - 24 JULI * DROOMDANSER VAN DE ZIEL * LANA NASSER & REINO PETRA 

 3. ZA 6 JUNI * DANS VAN ZEVEN RICHTINGEN [M/V] * LAND VAN EEN [FRL]

 4. ZA 20 JUNI * DANS MIDZOMER ZONNEWENDE [M/V] * VRIJE NATUUR [FRL]

 5. ZA 11 JULI * RITE OF THE WOMB [V] * LAND VAN EEN [FRL]

 6. ZA 5 SEPT * RITE OF THE HARA [M] * LAND VAN EEN [FRL]

 7. MA 7 SEPT  * HET HERU HEALING DANCE * L'WARDEN

 8. DO 10 SEPT * HET HERU 8 GRAALPOORTEN * L'WARDEN

 

1. Woman Dance Art Sanctuary * In the Sacred Circle of Dance met Miriam Peretz; ma 20 - vr 24 juli 2020 Hof van Axen, Drenthe [NL]

ALX 9018SD ok

Miriam Peretz is een internationaal gevierde danseres en toegewijd aan het creëren van transformationele ervaringen voor haar studenten en publiek. In de afgelopen twintig jaar heeft haar kenmerkende dansstijl zich verspreid over continenten via haar internationale danscollectief Nava en door de intensieve trainingen die ze wereldwijd aanbiedt.

Miriam's unieke stijl is sterk gebaseerd op Centraal-Aziatische dans, toegewijde wervelende derwisj oefeningen en heilige dansrituelen uit de hele wereld. Haar bewegingskwaliteit en esthetiek omvatten ook haar jarenlange training in vechtsporten, hedendaagse dans, Flamenco en vele andere vormen van werelddans. Miriam's werk verweeft dans met belichaamde spiritualiteit en toewijding, op basis van haar persoonlijke beoefening als derwisj en achtergrond als kind van mystici. Beschouwd als een wekelijks ritueel door haar studenten, bieden haar danslessen een geïntegreerde ervaring en reis door het landschap van het lichaam, hart, geest en ziel. Miriam's liefde voor dans heeft haar geleid op een levenslange reis op zoek naar manieren om kunst te gebruiken als een brug tussen mensen met verschillende achtergronden en spirituele tradities. Ze ziet dans als een uniek krachtig middel om diepe emotie en spiritueel verlangen uit te drukken, en daarom de perfecte belichaming van gebed.

In de zomer van 2020 geeft Miriam Peretz in co-creatie met Reino van der Velde een 5-daagse Dance Art Sanctuary, een transmissie in sacred dance en lichaamswerk voor vrouwen. Tijdens deze 5-daagse dansonderdompeling wordt er een gastles verzorgd door auteur, verteller en performer Lana Nasser.

!!!! Het is mogelijk om op veilige wijze samen te komen bij Hof van Axen met max 15 deelnemers. Er zijn nog 8 plaatsen vrij. Nu zijn we als water en in afwachting of Miriam naar Nederland kan vliegen. Op dit moment zijn onze grenzen nog gesloten en 15 juni wordt bekend of verruiming van de maatregelen voor de luchtvaart mogelijk is. Kan MIriam niet komen dan is er op deze data een evenzo bijzonder programma in co-creatie met Lana Nasser waarin we werken met dansrituelen, mythologie en droomwerk.!!!! 

Meer over het programma en de prachtige bosrijke locatie Hof van Axen in Witteveen Drenthe lees je hier

> Bekijk de webbrochure in het Nederlands [pdf]  
> Read the webbrochure in English [pdf] 

 

1b. Droomdanser van de Ziel * dansrituelen, mythologie & droomwerk; ma 20 - vr 24 juli 2020 Hof van Axen, Drenthe [NL]
Lana Nasser deadsea fotograaf Kristof PersynFotografie: Kristof Persyn

Een 5-daagse waarin we ons onderdompelen in de dromen van de ziel, haar verhalen delen, belichamen en tot ons laten spreken via dans, klank, beweging, mythologie en symboliek. We openen een oud pad van cirkels en spiralen om dieper te landen in zijn. Lana Nasser en Reino van der Velde nemen je mee op een innerlijke reis waarin je dromen laat dansen en de danser bevrijd.

De retraite staat open voor vrouwen van alle leeftijden, met en zonder danservaring ... alleen een lichaam en de bereidheid om het te bewegen, en een verlangen om je te verbinden met je sensualiteit en innerlijke vrouwenkracht.

Lana Nasser is dromenonderzoeker met een achtergrond in psychologie en bewustzijnsstudies, danseres, ritualist, verhalenverteller, schrijfster en theaterdier. Zij maakt gebruik van dans uit het Midden-Oosten, ademhalings- en klankoefeningen, visualisatie, archetypen, symboliek en droomwerk naar zelfbewustzijn, lichaamsintelligentie en het vinden van je natuurlijke inherente vermogen om te bewegen. Het ontdekken van de vreugde van beweging om… in balans te komen. 

Meer over Lana: www.lananasser.com

Reino van der Velde is zijnsgericht coach, danseres, healer en hoeder van Nunqui Soulcoaching. Zij maakt gebruik van ritueel, dans, klank en lichaamswerk om te ontspannen en de rivier tussen hart en baarmoeder vrij te laten stromen. Ze nodigt uit je natuur te leven.

Meer over Reino: www.nunqui.com

 

2. Buitenactiviteit :: Dans van Zeven Richtingen [m/v] :: zaterdag 6 juni :: 14-18 uur :: Land van Een; Rysloane 5, 9283XS Surhuizum

Four directions seasons

Art: Four Directions by Basma Kavanagh

Een middag waarin we samenkomen in de prachtige tuin van Land van Een en de zeven richtingen dansen. De zeven richtingen zijn: Oost/Vuur, Zuid/Water, West/Aarde, Noord/Lucht, Moeder Aarde, Vader Kosmos en wijzelf als schakel tussen Hemel en Aarde. Het verbinden van de elementen aan de windrichtingen verschild binnen tradities als ook binnen het pad van de Maan en het pad van de Zon. Eer daarin vooral wat voor jou waar voelt.

De zeven richtingen zijn zowel in ons als om ons heen aanwezig, leren ons wat onze plaats is binnen het Universum en over de samenhang van Al Wat Is. De dans van de zeven richtingen is een meditatieve dans en eens geleerd is het een fijne manier om bijvoorbeeld een nieuwe dag te beginnen en de zon te begroeten. De bewegingen zijn een mix van de dans van de vier richtingen en de dans van de zeven richtingen, beide geïnspireerd op de Cherokee tradities.

Het eerste deel van de middag richten we ons op het leren van de dans en de betekenis van de bewegingen. Na een theepauze gaan we de zeven richtingen in een rituele vorm dansen. Ieder kan haar/zijn persoonlijke intentie meegeven aan het vuur met een offerande van Tobacco en copal; om iets vrij te geven en het nieuwe te verwelkomen en voeden. Met respect voor en zorg naar elkaar -rekening houdend met de huidige situatie- is de verbindende schakel dat we samen dezelfde bewegingen dansen.

Waar & wanneer
Datum: zaterdag 6 juni
Plaats: Land van Een; Rysloane 5, 9283XS Surhuizum
Start: 14.00 - 18.00 uur (kan iets uitlopen)
Bijdrage: €22,- incl. thee & zoets

Meer info & aanmelden
Trek kleren aan waarin je je vrij kan bewegen en wanneer nodig makkelijk een laagje uit of aan kan trekken. We dansen op blote voeten. Meld je aan via info@nunqui.com, www.nunqui.com.

 

3. Buitenactiviteit :: Zomer Zonnewende Dansritueel [m/v] :: Za 20 juni :: Wynjewoude - Bakkeveen

Summer Equinox Danceritual nunqui 2

Afhankelijk van de samenstelling van de groep gaan we de Het Heru (Hathor) Healing Dance dansen (Maanpad) of Dans van de 7 Richtingen (Zonnepad) geïnspireerd op een Cherokee dans. Beide zijn meditatieve dansen en omdat we samen dezelfde rustige bewegingen dansen ontstaat er een flow en diepere verbinding met elkaar. Iedereen is welkom.

Waar & wanneer
Datum: zaterdag 20 juni
Plaats: Wynjewoude / Bakkeveen
Workshop: Wynjewoude > 16 - 17 uur Dans van de Richtingen + Dans van Hathor
Potluck: 18 uur, iedereen neemt wat te eten mee
Dansritueel: Bakkeveen > 20 - 22 uur  (vanaf 19.30 bindu altaar maken).
Bijdrage: 

Aanmelden & meer informatie
We zijn te gast op Natuurcamping Ikenhiem voor de workshop. Door It Fryske Gea is een vergunning afgegeven om te mogen dansen in het natuurgebied. In de workshop doorlopen we alle bewegingen en is er uitleg over het verloop van het ritueel, wat maakt dat het ritueel s'avonds met intentie en overgave gedanst kan worden. Wil je graag blijven overnachten check dan www.natuurcamping-ikenhiem.nl of www.bakkeveen.nl
Voor vragen en om je aan te melden kan je contact opnemen via www.nunqui.com * info@nunqui.com * 06-22 939 642.

 

4. Rite of the Womb * Zaterdag 11 juli * Land van Een * Rysloane 5, 9283XS Surhuizum

red womb labyrinth 800

Deze Womb healing is er voor elke vrouw in elke fase van haar leven. Om een innerlijke reis te bezegelen, een nieuwe poort in jezelf te openen, om het licht te ontsteken, om zusterschap te eren of om je leven en vrouw-zijn te vieren. We dansen een nieuwe melodie door ons lichaam en geven terug aan het water wat ons niet langer dient.

De 13e rite van de Munay-Ki is ons gegeven door een lijn van vrouwen die de essentie van de jungle en het lied van de Oermoeder in zich dragen. Zij zingen ons terug naar verbinding en levendigheid. Zij herinneren ons eraan dat je buik-bekken geen plek is om angst en pijn op te slaan maar om nieuw leven, nieuwe versies van jezelf, dromen en projecten te scheppen en baren.

In deze rite zalven en zegenen we onze baarmoeder. We zalven en zegenen de schoot van onze bloedlijn; moeder, zuster en dochter. En we helen op deze manier ook zusterschap, onze relaties en Moeder Aarde.

Waar & wanneer
Datum: zaterdag 11 juli
Plaats: Land van Een; Rysloane 5, 9283XS Surhuizum
Start: 14.00 - 18.00 uur (kan iets uitlopen)
Bijdrage: €44,-

Meer info & aanmelden
Na een reiniging met essences neem je je plek in naast je zusters in de ronde ceremonie ruimte met vuurplaats. We openen de cirkel en delen onze intenties. Er volgt een graal-meditatie, en daarna lopen we het pad van wedergeboorte. Onderdeel daarvan zijn o.a.: een onderdompeling in de oeroude pingo en de Het Heru Healing Dance.

Voorafgaand aan de rite is er een klein voorbereidend ritueel. Deze informatie ontvang je een week voor we elkaar ontmoeten. Meld je aan via www.nunqui.com, info@nunqui.com

 

5. Rite of the Hara [m] * Zaterdag 5 sept * Land van Een * Rysloane 5, 9283XS Surhuizum

Lingam R Niranjan Das

Deze Hara healing is er voor elke man in elke fase van zijn leven. Om een innerlijke reis te bezegelen, een nieuwe poort in jezelf te openen, om het licht te ontsteken, om broederschap te eren of om je leven en man-zijn te vieren. We dansen een nieuwe melodie door ons lichaam en geven terug aan het water wat ons niet langer dient.

De 13e rite van de Munay-Ki is ons gegeven door een lijn van vrouwen die de essentie van de jungle en het lied van de Oermoeder in zich dragen. Zij zingen ons terug naar verbinding en levendigheid. Zij herinneren ons eraan dat je buik-bekken geen plek is om angst en pijn op te slaan maar om nieuw leven, nieuwe versies van jezelf, dromen en projecten te scheppen en realiseren.

In deze rite zalven en zegenen we de hara. We zalven en zegenen de schoot van onze bloedlijn en de relatie met het innerlijk vrouwelijke. En we helen op deze manier ook broederschap, onze relaties en Moeder Aarde.

Waar & wanneer
Datum: zaterdag 5 september
Plaats: Land van Een; Rysloane 5, 9283XS Surhuizum
Start: 14.00 - 18.00 uur (kan iets uitlopen)
Bijdrage: €44,-

Meer info & aanmelden
Na een reiniging met essences neem je plaats naast je broeders in de ronde ceremonie ruimte met vuurplaats. We openen de cirkel en delen onze intenties. Er volgt een hara-meditatie, en daarna lopen we het pad van wedergeboorte. Onderdeel daarvan zijn o.a.: een onderdompeling in de oeroude pingo en dans. Mijn bijdrage is het dragen van de ruimte, uitnodigen tot zijn, spiegeldrager en getuigen van de relatie met het innerlijk vrouwelijke.

Voorafgaand aan de rite is er een klein voorbereidend ritueel. Deze informatie ontvang je een week voor we elkaar ontmoeten. Meld je aan via info@nunqui.com, www.nunqui.com.

 

6. Najaar :: september - december 2020

Lente Zomer programma 2020
Foto: Reino v/d Velde

 

Nunqui NAJAARSprogramma 2020

 • Het Heru Healing Dance (v) 
  maandag 7 sept - 28 dec van 19.30 - 20.45 uur
  Proefles maandag 7 sept proefles
  Blok I: 14 sept - 2 nov :: 8 dansrituelen €110,-
  Blok II: 9 nov - 28 dec :: 8 dansrituelen €110,-
  Hele reeks van 16 dansrituelen €200,-
  Locatie: Leeuwarden
 • Het Heru * 8 Graalpoorten (v) 
  donderdag 10 sept - 29 okt van 19.30 - 22 uur
  8 dansrituelen aka vrouwencirkels €159,- 
  Locatie: Leeuwarden


NB! Voor deelname aan de 8 Graalpoorten is het geen harde voorwaarde maar wel fijn wanneer je al een beetje bekend bent met de Het Heru Healing Dance. Programma's en aanvullende activiteiten volgen <3