Soms moet je gewoon de sprong wagen en je vleugels ontwikkelen op weg naar beneden. - Kobi Yamada
 
 1. HET HERU * 8 GRAALPOORTEN; APR - JUNI 2020 @ L'WARDEN

 2. WOMAN DANCE ART SANCTUARY :: SACRED DANCE MET MIRIAM PERETZ; 20 - 24 JULI 2020

 3. VOORAANKONDIGINGEN :: NUNQUI LENTE & ZOMER PROGRAMMA IN FRL; APR T/M SEPT 2020

 

 1. Het Heru * 8 Graalpoorten; apr - juni 2020 in Leeuwarden

Reino LR 111

Fotografie: Sandra Gielesen

Het Heru * 8 Graalpoorten is een serie van acht dansrites waarbij we reizen door het landschap van de acht poorten van het vrouwelijke energieveld. We gebruiken meditatie, dansoefeningen en de Het Heru Healing Dance. Daarnaast is er de wijsheid van de cirkel waarin vrouwen van verschillende generaties verbondenheid ervaren.

Dans van Hathor

De Het Heru Healing Dance is een zachte heupwiegende dans van 11 bewegingen en activeert het zelfhelend vermogen. De bewegingen komen de flexibiliteit van de wervelkolom ten goede, ontspannen het bekken en masseren het baarmoedergebied. Het maakt je bewuster van de innerlijke cyclus: lente, zomer, herfst en winter. Een dans die balans brengt en vreugde laat stromen. Een cirkeldans waarmee we in zachtheid het leven en vrouw-zijn eren.

Grondlegster van de Het Heru Healing Dance is de Amerikaanse Maash T Ahm Amen. De 11 bewegingen zijn de uitgebeelde 11 universele principes van heling volgens de Paut Neteru, de Oudegyptische boom des levens. De dans is vernoemd naar Hathor (Het Heru), godin van vrouwen, vreugde, muziek, schoonheid en liefde. In 2013 is Reino hoedster geworden van de Het Heru Healing Dance.

Waar & wanneer:

Start: apr – juni 2020

Plaats: Leeuwarden

Tijd: 19.30 - 22 uur

Bijdrage: €159,- (incl. thee, zoets & essences)


Aanmelden & meer informatie

We maken deze reis met max 8 vrouwen. De cirkelvorm is als een warme omarming en vraagt van ons om in verbinding te dansen. Elke dansrite bestaat uit: sharing, womb-klankmeditatie, dansoefeningen, intuïtieve dans en de Het Heru Healing Dance.

We dansen op blote voeten. Vind je het leuk om een rok aan te trekken of een sari om je heupen te binden? Leuk! Is dat niet jouw ding? Prima! Wees jezelf. Vrouwelijkheid is niet te vangen in een verschijningsvorm.

Voor meer informatie en aanmelden www.nunqui.com * info@nunqui.com * 06-22 939 642.

Achtergrond

Reino van der Velde [‘69] is eigenaar van Nunqui soulcoaching. Ze put o.a. uit een rijke ervaring met zijnsgerichte coaching, healing en dans- en lichaamswerk. Ze is geworteld in het sjamanisme. Na 30 jaar is Reino weer in Friesland neergestreken waar zij in Ureterp is opgegroeid. Ze woont en werkt in Wijnjewoude.

 

2. Woman Dance Art Sanctuary * In the Sacred Circle of Dance met Miriam Peretz; ma 20 - vr 24 juli 2020 Hof van Axen, Drenthe [NL]

ALX 9018SD ok

Miriam Peretz is een internationaal gevierde danseres en toegewijd aan het creëren van transformationele ervaringen voor haar studenten en publiek. In de afgelopen twintig jaar heeft haar kenmerkende dansstijl zich verspreid over continenten via haar internationale danscollectief Nava en door de intensieve trainingen die ze wereldwijd aanbiedt.

Miriam's unieke stijl is sterk gebaseerd op Centraal-Aziatische dans, toegewijde wervelende derwisj oefeningen en heilige dansrituelen uit de hele wereld. Haar bewegingskwaliteit en esthetiek omvatten ook haar jarenlange training in vechtsporten, hedendaagse dans, Flamenco en vele andere vormen van werelddans. Miriam's werk verweeft dans met belichaamde spiritualiteit en toewijding, op basis van haar persoonlijke beoefening als derwisj en achtergrond als kind van mystici. Beschouwd als een wekelijks ritueel door haar studenten, bieden haar danslessen een geïntegreerde ervaring en reis door het landschap van het lichaam, hart, geest en ziel. Miriam's liefde voor dans heeft haar geleid op een levenslange reis op zoek naar manieren om kunst te gebruiken als een brug tussen mensen met verschillende achtergronden en spirituele tradities. Ze ziet dans als een uniek krachtig middel om diepe emotie en spiritueel verlangen uit te drukken, en daarom de perfecte belichaming van gebed.

In de zomer van 2020 geeft Miriam Peretz in co-creatie met Reino van der Velde een 5-daagse Dance Art Sanctuary, een transmissie in sacred dance en lichaamswerk voor vrouwen. Tijdens deze 5-daagse dansonderdompeling wordt er een gastles verzorgd door auteur, verteller en performer Lana Nasser.

Meer over het programma en de prachtige bosrijke locatie Hof van Axen in Witteveen Drenthe lees je hier

> Bekijk de webbrochure in het Nederlands [pdf]  
> Read the webbrochure in English [pdf] 

 
!NB: De data's van de Dance Art Sanctuary met Miriam Peretz zijn een weekje naar voren gehaald, van 27 - 31 juli 2020
naar maandag 20 - vrijdag 24 juli 2020. Zo is het mogelijk dat haar zoontje ook op zomerkamp kan. Een op de nieuwe situatie aangepaste web brochure staat inmiddels online en is te downloaden via de bovenstaande linkjes <3

 

3. Het Heru * 8 Graalpoorten, Dans van de Zeven Richtingen, Zonnewende Dansrite, Rite of the Womb (v), Rite of the Hara (m)

Lente Zomer programma 2020
Foto: Reino v/d Velde

 

Nunqui Lente & Zomer programma 2020

 • Het Heru * 8 Graalpoorten (v) 
  april - juni van 19.30 - 22 uur
  L'warden

 • Dans van de Zeven Richtingen (m/v)
  zaterdag 6 juni van 14 - 18 uur
  Land van Een, Surhuizum

 • Zonnewende Dansritueel in de natuur (m/v)
  zondag 21 juni van 16 - 22 uur
  Wijnjewoude -Bakkeveen

 • Het Heru * Rite of the Womb (v)
  zaterdag 11 juli van 14 - 18 uur
  Land van Een, Surhuizum

 • Woman Dance Art Sanctuary: In the Sacred Circle of Dance (v)
  Door: Miriam Peretz (USA)
  maandag 20 juli - vrijdag 24 juli
  Hof van Axen, Witteveen Drenthe
 • Het Heru * Rite of the Hara (m) 
  zaterdag 5 september van 14 - 18 uur
  Land van Een, Surhuizum

NB! Programma's en aanvullende activiteiten volgen <3