Soms moet je gewoon de sprong wagen en je vleugels ontwikkelen op weg naar beneden. - Kobi Yamada
 
  1. HET HERU HEALING DANCE * 11 DANSRITES; ZO 29 SEPT - 8 DEC 2019 @ De POORT, GRONINGEN

  2. DANCE ART SANCTUARY: IN THE SACRED CIRCLE OF DANCE MET MIRIAM PERETZ; 27 - 31 JULI 2020

 

1. Het Heru Healing Dance * 11 Dansrites; start zo 29 september in Centrum De Poort, Friesestraatweg 31, Groningen

NunQui Ansichtkr 03 het hator dance v

Fotografie: Sandra Gielesen


Laat mij je meenemen op een reis van 11 bewegingen. Een meditatieve dans, een heilige helende dans die zacht heupwiegend, vertraagd en als door water bewegend, je vreugde, vrouwelijkheid en Chi levensenergie aanwakkert. Zo vieren we ons vrouw-zijn en dansen de herfst tegemoet.

De 11 bewegingen zijn de uitgebeelde 11 universele principes van heling volgens de Oudegyptische boom des levens, Paut Neteru. Iedereen kan meedoen. De Het Heru Healing Dance nodigt je uit om te dansen vanuit het hart en innerlijke rust en vreugde uit te nodigen in je lijf en leven.

We dansen op blote voeten en dragen kleding waarin we ons vrij kunnen bewegen. Vind je het leuk om een rok aan te trekken of een sari om je heupen te binden? Leuk! Is dat niet jouw ding? Prima! Wees jezelf. Vrouwelijkheid is niet te vangen in een verschijningsvorm.

Waar & wanneer:
Datum: 29 september 6, 13, 20 en 27 oktober, 3, 10, 17en 24 november, 1 en 8 december 2019
Plaats: Friesestraatweg 31, Groningen Stad
Tijd: 14.00 – 15.15 uur 

Bijdrage: Tarief A €165 :: Tarief B €135,- :: Tarief R €110,-

Aanmelden & meer informatie
De cursus Het Heru Healing Dance bestaat uit 11-wekelijkse dansrites. De dansrite is opgebouwd uit: Womb-meditatie, Nava Dance elementen en Het Heru Healing Dance. De heupbewegingen zijn sensueel, grondend, vreugdevol en brengen aandacht naar het bekken gebied. De spiralende bewegingen brengen meer souplesse in de rug en lijnen je uit. 

ꙩ Klik hier om je aan te melden via de website van Centrum De Poort

Achtergrond
Reino van der Velde [‘69] is eigenaar van Nunqui soulcoaching. Ze put o.a. uit een rijke ervaring met zijnsgerichte coaching, healing en dans- en lichaamswerk. Ze is geworteld in het sjamanisme. Na 30 jaar is Reino weer in Friesland neergestreken waar zij in Ureterp is opgegroeid. Ze woont en werkt in Wijnjewoude.

 

2. Dance Art Sanctuary * In the Sacred Circle of Dance met Miriam Peretz; ma 27 - vr 31 juli 2020 Hof van Axen, Witteveen Drenthe [NL]

ALX 9018SD ok

Miriam Peretz is een internationaal gevierde danseres en toegewijd aan het creëren van transformationele ervaringen voor haar studenten en publiek. In de afgelopen twintig jaar heeft haar kenmerkende dansstijl zich verspreid over continenten via haar internationale danscollectief Nava en door de intensieve trainingen die ze wereldwijd aanbiedt.

Miriam's unieke stijl is sterk gebaseerd op Centraal-Aziatische dans, toegewijde wervelende derwisj oefeningen en heilige dansrituelen uit de hele wereld. Haar bewegingskwaliteit en esthetiek omvatten ook haar jarenlange training in vechtsporten, hedendaagse dans, Flamenco en vele andere vormen van werelddans. Miriam's werk verweeft dans met belichaamde spiritualiteit en toewijding, op basis van haar persoonlijke beoefening als derwisj en achtergrond als kind van mystici. Beschouwd als een wekelijks ritueel door haar studenten, bieden haar danslessen een geïntegreerde ervaring en reis door het landschap van het lichaam, hart, geest en ziel. Miriam's liefde voor dans heeft haar geleid op een levenslange reis op zoek naar manieren om kunst te gebruiken als een brug tussen mensen met verschillende achtergronden en spirituele tradities. Ze ziet dans als een uniek krachtig middel om diepe emotie en spiritueel verlangen uit te drukken, en daarom de perfecte belichaming van gebed.

In de zomer van 2020 geeft Miriam Peretz in co-creatie met Reino van der Velde een 5-daagse Dance Art Sanctuary, een transmissie in sacred dance. Tijdens deze 5-daagse dansonderdompeling wordt er een gastles verzorgd door auteur, verteller en performer Lana Nasser.

Meer over het programma en de prachtige locatie lees je hier

> Bekijk de webbrochure in het Nederlands [pdf]
> Read the webbrochure in English [pdf]

 

Art: Bernadaett Bagyinka

De Rite van de Baarmoeder is er voor elke vrouw in elke fase van haar leven. Om een doorleefd proces van heling te bezegelen, de gelofte opnieuw af te leggen en verder te verdiepen, om zusterschap te eren of een nieuwe poort in jezelf te openen, om het licht te ontsteken, om je leven en vrouw-zijn te vieren.

Je voelt wel wanneer je geroepen wordt door het lied van de vrouwen die zich van het lijden bevrijd hebben. Deze lijn van vrouwen wil dat we ons herinneren dat de baarmoeder geen plek is om angst en pijn op te slaan maar om leven te scheppen en te baren.

Zoals het medicijn van de Jungle die ons met haar vrouwelijke essentie herinnert aan deze eenvoudige, krachtige en leven gevende waarheid:

“De baarmoeder is geen plaats om angst en pijn op te slaan; de baarmoeder is om leven te scheppen en te baren.”

En het is deze lijn van vrouwen, zij die de essentie van de jungle en het lied van de Oermoeder in zich dragen, die ons de 13e rite van de Munay-Ki hebben gegeven: de rite van de baarmoeder.

Laten we onze baarmoeder helen. Laten we de schoot van onze bloedlijn; moeder, zuster en dochter helen. En op deze manier ook zusterschap, onze relaties en Moeder Aarde helen.

Als je de rite ontvangen hebt kan je haar delen met anderen.

Waar & wanneer:
Datum: zaterdag 1 september
Plaats: ’T Land van Een; Rysloane 5, 9283XS Surhuizum (vlakbij Drachten)
Start: 14.00 - 17.00 uur

Bijdrage: Op basis van vrije donatie 

Aanmelden & meer informatie
Voorafgaand aan de rite is er een klein voorbereidend ritueel. Deze informatie ontvang je nadat je je per mail hebt aangemeld. Na een reiniging met essences neem je je plek in naast je zusters in de ronde ceremonie ruimte met vuurplaats. We openen de cirkel en delen onze intenties. Er volgt een graal-meditatie en daarna lopen we het pad van wedergeboorte. Op het Land van Een is een prachtige oeroude pingo waarin je kan onderdompelen. Iedere vrouw ontvangt een 'sopla' reiniging met healingsong (Ikaro) voor Nunqui.

Voor meer informatie en aanmelden www.nunqui.com * reino@nunqui.com * 06-22 939 642.
<3 Aanmelden voor maandag 27 september <3

 

Achtergrond
Reino van der Velde [‘69] is eigenaar van Nunqui soulcoaching. Ze put o.a. uit een rijke ervaring met zijnsgerichte coaching, healing en dans- en lichaamswerk. Ze is geworteld in het sjamanisme. Na 30 jaar is Reino weer in Friesland neergestreken waar zij in Ureterp is opgegroeid. Ze woont en werkt in Wijnjewoude.