Albert-Einstein
Baby in baarmoeder

“Bij vrouwen liggen veel emoties opgeslagen in de baarmoeder. Alleen als die helemaal gezuiverd is kan de liefde en levenskracht vrijuit stromen.”

~Peruquois~

De baarmoeder is zo veel meer dan alleen de fysieke ruimte waar baby's groeien. Op een energetisch niveau houdt de baarmoeder de ruimte open voor de levenskracht van een vrouw. Het is bij haar het energetisch centrum van potentieel, creatiekracht en levenslust.

In de baarmoeder draagt een vrouw haar emoties, indrukken en levenservaringen met zich mee. Ook komen de energiekoorden samen in de baarmoeder. De emotionele, geestelijke en lichamelijke gezondheid van een vrouw zijn direct verbonden met hoe energetisch zuiver haar baarmoeder is. Omdat de baarmoeder een ontvankelijk orgaan is en snel (negatieve) invloeden van buitenaf opneemt is het regelmatig zuiveren en in balans brengen van de baarmoeder van belang voor ons welzijn.

Het in balans brengen van onze baarmoeders gaat niet alleen over het creëren van meer gemak bij het baren, of het zorgdragen voor betere condities voor de ontwikkeling van onze kinderen. Het gaat over het begrijpen van de magie en de kracht die besloten liggen in de baarmoeder. Hiermee kunnen we ons eigen leven, ons eigen hart en die van onze geliefden voeden. Het gaat over ‘self empowerment’ zodat we onze vrouwelijke gaven kunnen delen om zo bij te dragen aan het creëren van harmonie en genezing in de wereld.

We zijn vaak zo vervreemd geraakt van ons (onder)lichaam dat we niet meer weten hoe we onszelf kunnen zuiveren van de emoties die we in onze baarmoeder vasthouden. Over onze ervaringen praten lukt de meesten wel, maar daarmee zuiver je jezelf niet van de emoties en spanningen die in het weefsel en energetisch veld opgeslagen liggen. Het vraagt om een vollediger bezielen van je lichaam en een dieper voelen wat je beweegt. Ook onder de navel!

"Je lichaam is een oceaan, rijk aan verborgen schatten. Open je diepste innerlijke kamer, en ontsteek haar lamp "
~ Mirabai

Het zuiveren van de baarmoeder is iets waarvan elke vrouw de helende kracht zou moeten begrijpen, kennen en ervaren. Ook wanneer je geen fysieke baarmoeder en/of eierstokken meer hebt zijn de energetische blauwdrukken van jou vrouwelijke organen er nog steeds om je aan je vrouw-zijn te herinneren.

Stap 1 :: Verbinden met de aarde::

De aarde is diep verbonden met de baarmoeder en met het vrouwelijke principe. Probeer dagelijks even in de natuur te zijn. In het bos, in het park, bij de zee of door de weilanden te wandelen. Het zal je goed doen. En omhels eens een boom. Bomen zijn zo intelligent. Het is een snelle manier om weer geaard te raken. Maak je niet druk of iemand je ziet, negeer je denkhoofd. Geef jezelf over aan de natuur.

Oefening:: Ga zitten op de aarde met de zolen van je voeten tegen elkaar en je knieën gespreid. Ga vervolgens achterover liggen op de grond of blijf rechtop zitten. Leg je handen op je buik en begin ontspannen, langzaam en diep te ademen. Stel je voor dat je op de inademing een lijn van kristalheldere aarde-energie tot diep in je baarmoeder brengt en waarmee de baarmoeder gereinigd wordt. Op de uitademing stel je je voor dat je alle stagnerende energie loslaat en terug naar de aarde laat stromen om te reinigen. Herhaal dit voor zo lang als het goed voelt. Dank jezelf en de aarde als je klaar bent. Merk op hoe je je voelt.

"Dans, Lalla, en draag niets anders dan de wind. Zing Lalla, slechts gehuld in het hemelse wolkenkleed. Kijk eens naar deze stralende dag! Welke kleren zouden mooier of meer heilig kunnen zijn? "  

~ Lalleshvari

Stap 2 :: Maak geluid::

Doe dezelfde oefening als hierboven, maar deze keer voeg je geluid toe aan de uitademing en stel je je hierbij voor dat de energie van de baarmoeder het geluid creëert. Er is geen goed of fout, merk op wat organisch ontstaat en goed voelt voor de baarmoeder. Maak geluid als dat nodig is. Merk op hoe je je voelt. Stel je voor hoe het geluid de baarmoeder zuivert en harmonie creëert. Het maakt niet uit of je "niet kan zingen" wat telt is authentiek geluid.

Stap 3 :: Laat alleen dIe mannelijke energie toe die gebaseerd is op echte liefde en die je aanmoedigt om jezelf (je unieke talenten en gaven) aan dit leven te geven::

We dragen diegene die we in ons lichaam toelaten met ons mee. Als we een man in ons lichaam toelaten, staan we zijn energie toe diep in onze baarmoeder door te dringen. Wanneer een man ejaculeert kan het zo zijn dat hij zijn negatieve emoties, spanningen, stress enz. via zijn sperma in de baarmoeder "stort". Een goede reden om hoogfrequente mannelijke energie, die gebaseerd is op echte liefde en steun, sterk aan te bevelen. Alles wat van een mindere kwaliteit is zal jou hoogste potentieel frustreren en in de weg staan.

"Ik wil je dit allemaal geven, alle schoonheid in mijn ogen, en de genade van mijn mond, alle pracht van mijn kracht, alle wonder van de naar muskus geurende delen van mijn lichaam. Want hebben we het niet over, echte liefde, échte liefde? "

~ Mirabai

Stap 4:: Eet gezond en drink verse sappen ::

Hoogfrequent voedsel zorgt voor een verhoging van de frequentie van je lichaam en zal daarom ook de baarmoeder beïnvloeden. Biologische rauwe sappen en voedsel maakt de baarmoeder sterk en gelukkig.

Stap 5 :: Open je voor de werking van kristallen ::

Kristallen zoals malachiet en koper kunnen helpen straling en pijnlijke energie uit zieke of gestreste gebieden van de baarmoeder te trekken. Maansteen, parel en zilver helpen om de baarmoeder uit te lijnen met de principes van de hoogste vrouwelijke frequentie.

Eeuwenoude wijsheid

Het zou ons vrouwen goed doen als het zuiveren van de baarmoeder weer deel zou uitmaken van onze dagelijkse routine. WEER? Ja, deze informatie over de baarmoeder is niets nieuws. Het is een eeuwenoude wijsheid en lange tijd begraven geweest. Vrouwen van verschillende tradities en culturen zuiverden hun baarmoeder op verschillende manieren. Door samenzijn, speciale maanstonde (menstruatie)- en geboorte rituelen, ademhalingsoefeningen maar ook door het ritme van de drum, dans en beweging.

“…Heilige priesteressen van Inanna, Hathor, Aphrodite en Cybele speelden allen de framedrum om de energie van seksuele aantrekkingskracht, en de krachten van vrouwelijkheid te verhogen. In menstruatie- en geboorteriten bewerkstelligden sommige ritmen dat de baarmoeder samentrok, het menstratiebloed beter vloeide en de geboorte makkelijker verliep…”

~ Layne Redmond. Auteur: ‘En de drummers waren vrouwen’


Transformerende kracht van vrouwelijke energie

Men zegt dat buikdansen is voortgekomen uit Egyptische rituelen bedoelt om de baarmoeder energetisch te zuiveren en vrouwen in hun vrouw-zijn te bekrachtigen. Binnen de Afrikaanse tradities worden er nog steeds sacrale rituelen en dansen in ere gehouden met als doel de vrouwelijke organen te zuiveren en helen. Het is de tijd om deze kennis weer op te halen en de 'self empowerment' van vrouwen én mannen naar een nieuw niveau te tillen.

Bovenstaande wijsheid valt terug te lezen in het boek ´Wisdom of the Whomb´. Hieronder vind je een aantal boeken waarin meer te lezen is over dit onderwerp of onderwerpen die er sterk aan gerelateerd zijn.

In 2010 heb ik bij Peruquois mijn eerste ervaringen opgedaan in het zuiveren van de baarmoeder. Ademhaling, vocal yoga en tantra oefeningen vormden toen de ingang. Inmiddels heb ik dit uitgebreid met de Het Heru Healing Dance en de 13de rite van de Munay-Ki: The Rite Of The Womb.

Vind je het leuk om de dans van Hathor (een sacrale dans voor de zuivering en heling van de baarmoeder) mee te dansen? Een dans met invloeden uit de Egyptische buikdansen, Hawaiiaanse dans en Afrikaanse dans. Een dans die bestaat uit 11 eenvoudig te leren bewegingen. Een dans met een herhalend, bruisend en gelijktijdig meditatief, zacht en helend karakter. Laat dan van je horen via info@nunqui.com.


Boeken:

Awakening the Creative and Forgotten Powers of the Feminine
Auteur: Anaiya Sophia

18 Pathways to Ignite the Energy of the Divine Woman
Auteur: Padma Aon Prakasha

Een spirituele geschiedenis van het ritme
Auteur: Layne Redmond


CD:

Emotional cleaning; Feminine Sound Practice with Peruquois
Artist: Peruquois