Albert-Einstein

In deze lichaamsgerichte ademmeditatie stemmen we af op de directe ervaring van ons levende ademhalingslichaam door middel van somatische oefeningen om genezing, creatieve expressie en een hartvolle aanwezigheid met onszelf, onze wereld en elkaar te vergemakkelijken.

Het ondersteunt de gezondheid en genezing van het zenuwstelsel en bouwt veerkracht en regulatie van binnenuit op. Op een diepere laag helpt het de verhalen te onderscheiden die je ertoe brengen om buiten jezelf te zoeken naar antwoorden en vervulling.

HuiYin meditatie is een zachte krachtige manier om te (leren) zijn met al je emoties, zodat je je op je gemak voelt in je eigen lichaam en op zijn beurt je grenzeloosheid erdoorheen kunt ontmoeten. Wie ben jij als er alleen nog de ademhaling en het kloppen van een hart is?


Kosmische poort

Het huiyin punt ligt diep in de bekkenschaal (perineum) en is het chi-punt in ons lichaam waar de yin en yang meridianen elkaar kruisen. Het is verbonden met een energetische poort die ook wel kosmische poort of kosmisch oog wordt genoemd en zich ter hoogte van het midden van het heiligbeen bevindt. Ademen vanuit het huiYin punt voedt het gehele energiesysteem. 

Het kosmisch oog is ‘het kruispunt van de energieën van aarde en hemel, van 'yin en yang’ en werkt als een poort (doorlaatbare plaats) door het heiligbeen, tussen de ruimte in het lichaam en de kosmische ruimte om het lichaam heen. Zoals weergegeven op onderstaande afbeelding uit: 'Meditatie, energie en bewustzijn – De innerlijke weg vanuit het kosmisch oog' door Hetty Draayer

 

Kosmisch Oog Hetty Draayer Tetraeder

                                       

Deze somatische meditatie is niet verbonden aan een specifieke leer of dogma maar geïnspireerd op meer dan 30 jaar ervaring met lichaamswerk en lichaamsgerichte meditatie. 

Wat brengt het

  • Innerlijke verstilling,
  • Centreren in je lichaam,
  • Ontspanning zenuwstelsel en spieren.
  • Aarden en zuiveren van je energiehuishouding.
  • Ondersteuning bij integratie na of tijdens coachtrajecten, spirituele- en sjamanistische sessies
  • Een vrije ademhaling speelt een centrale rol bij het ervaren van verbinding, heelheid en harmonie.

Duur per sessie

Een HuiYin sessie duurt 1 uur waarvan de meditatie zelf zo’n 45 min in beslag neemt.

In een rituele ceremonie vormt het een onderdeel en zijn daarnaast (afhankelijk van de aard van de ceremonie) klank, rituele dans, meditatieve beweging, ademwerk en beoefeningen in 2-tallen opgenomen. 

Benodigdheden

  • Een stabiele internetverbinding (wanneer online),
  • Een (yin)yogamat om op te liggen,
  • Een deken en een paar warme sokken om jezelf warm te houden.


Voor meer informatie

Voor vragen of het inplannen van een sessie neem contact op via info@nunqui.com.

 

Reino LR 110

Fotografie: Sandra Gielesen