Albert-Einstein

Spiral Flow is opgediept uit elf jaar ervaring in het begeleiden van vrouwen naar meer belichaamd zijn, bekken bewust worden en met zachtheid de weerstand te mogen ontmoeten die we hierbij kunnen ervaren. Het bevat elementen die door mij in vrouwencirkels en individuele sessies over bekkenontwaking en baarmoedermassage zijn gedeeld.

Spiral Flow is lichaamswerk waarbij we vertraagde bewegingen maken (liggend, zittend en staand) op het ritme van onze adem en ons verzoenen met de zwaartekracht. We spreken onze creatieve vrouwelijke flow aan via spiralende-, cirkelende- en golvende bewegingen afkomstig uit dans, yoga en Feldenkrais. Het accent ligt hierbij op: bekken, ruggengraat en nek.

De vertraging van de bewegingen maakt dat we ons bewuster worden van dat wat we voelen en ervaren in het huidige moment. Op een fysieke laag werkt het als een massage, laat fascia en spieren ontspannen en wervelkolom vrijer bewegen. Spiral Flow helpt om sensaties in jezelf te onderscheiden, grenzen weer beter te gaan voelen, dieper te ontspannen en daaruit voortvloeiend je vrijer te bewegen. Het is een zachte release sessie op de vleugels van je adem.

 SF PhotographYsanne Reino Bakkeveen38
Foto: PhotographYsanne

 

Wat Spiral Flow brengt?

  • Diepe ontspanning
  • Zachte fascia releasebekkenbodem activatie
  • Evenwichtige ademhaling
  • Bedding geven aan gevoelens
  • Uitlijnen bekken, middenrif, nek/keel
  • Uitnodigen van flexibiliteit
  • Activeren van creativiteit en vrije expressie
  • Voeding voor sensualiteit en natuurlijke gratie

Deze meditatieve flow is door mij ontwikkelt na het ontvangen van een heupprothese in 2021. Na twintig jaar ongemak in mijn stuit/bekken te hebben ervaren was daarmee de fysieke pijn weg. Wel merkte ik dat er rest spanning in mijn lijf zat en dat sommige ruggenwervels in bovenrug en nek nog niet vrij konden bewegen. Met mijn gebruikelijke yoga- en dansbeoefening kwam deze spanning niet vrij. Door met vertraagde bewegingen aan de vloer te werken was er binnen een paar sessies meer ontspanning en bewegingsvrijheid.

Spelenderwijs heeft zich een basisserie gevormd en variaties die er in verweven kunnen worden tot afwisselende of uitgebreidere series. De hierbij toegepaste ademtechniek helpt spanning vrij te geven en energie weer te laten stromen. Daarnaast worden er meditaties en ademhalingstechnieken gebruikt gericht op de relatie tussen middenrif en bekkenbodem en bevordert de vrije stroming van energie tussen bekken en hart.

Wil je het ervaren en eens mee flowen?

Op woensdagochtend 25 september start een nieuwe serie, je leest er meer over in de agenda.

 

SF PhotographYsanne Reino Bakkeveen35
Foto: PhotographYsanne