Albert-Einstein

Vanaf onze menarche, initiatie in vrꙩuw-zijn door onze allereerste bloeding, leven wij als vrꙩuwen met de ongelooflijke gave van geboorte. Of het hierbij nu om onze creatieve en zakelijke concepten gaat, of een kind, we laten ons leiden door onze individuele menstruatiecycli tot we worden ingewijd in onze volgende enorme verandering: de menopauze.

Vóór hormonale anticonceptie en lichtvervuiling was onze baarmoeder afgestemd op de maan, geleid door haar cycli en ondersteund door haar energie. Om de maan in onze baarmoeder te begrijpen, moeten we eerst onze volledige cyclus begrijpen. Onze cyclus begint en eindigt niet met de week van onze menstruatie, onze baarmoeder beïnvloedt ons leven gedurende elke dag van de maand.

Elke week, net als de maan, is ons lichaam in een andere fase, aangeduid als onze innerlijke seizoenen. Ieder seizoen heeft zijn eigen energetische aard, een ander gevoel waar we fysiek, emotioneel en energetisch door worden beïnvloed. Naarmate de maan door haar fasen beweegt, beïnvloedt een overeenkomstige verschuiving in energie ook ons. Bewustwording van elk van deze seizoenen verbindt ons opnieuw met ons lichaam en onze natuur, waardoor het onbewuste weer bewust wordt.

De twee Vias, de weg van het positieve en het negatieve, zijn de paden van de vier innerlijke seizoenen, die openen naar de stroom van de innerlijke kamers van de menstruatie en uiteindelijk naar de innerlijke kamers van de menopauze.

 

Via Positiva :: expansie :: inademing

Via Positiva, de weg van het positieve, houdt productieve, gerichte energie vast tijdens onze Innerlijke Lente en Innerlijke Zomer. Dit is een JA -tijd, om naar voren te stappen, te creëren, te doen. Via Positiva belichaamt de expansieve energie van de wassende maan, de tijd van regenereren, absorberen en aanvoeren. Ze plant, absorbeert, bouwt op, ademt in, slaat energie op, verzamelt kracht, wat kan leiden tot rust en herstel. Hoe dichter bij de volle maan, des te effectiever de kracht.

Via Negativa :: contractie :: uitademing

Via Negativa, de weg van het negatieve, is een tijd van wijsheid en simpelweg zijn. We ervaren dit tijdens onze Innerlijke Herfst en Innerlijke Winter. In de uitademing van onze cyclus, kunnen we de behoefte aan meer rust voelen. Dit is een NEE -tijd waarin we onze energie terughouden omdat het van nature naar binnen keert. Via Negativa belichaamt de loslatende energie van de afnemende maan, die ontgift en uitspoelt, uitzweet en uitademt, opdroogt en consolideert. Als we ons lichter voelen, kunnen we worden aangespoord tot actie en verbranden van energie. Hoe dichter bij de nieuwe maan, des te effectiever de kracht.

"Every menstrual period is a reminder of the great mystery of our births and deaths."
~Patricia Monaghan


Innerlijke Winter :: Crone 

We beginnen het volgen van onze complete cyclus met de Innerlijke Winter, (de Hag of Crone-fase volgens Miranda Gray in haar boek Red Moon). Hoewel dit voor elke vrꙩuw anders is, is dit meestal een teruggetrokken tijd waarin we meer fysieke pijn, emotionele omwoelingen en een verminderde eetlust ervaren. We kunnen schommelen tussen hoge en lage energie, natuurlijk wordt dit beïnvloed door verschillende externe factoren, maar de energie van de maan speelt wel een rol.

Toen de cycli van vrꙩuwen synchroon waren met de maan, bloedden we met de nieuwe maan en ovuleren we met de volle maan. Op de dag van de nieuwe maan is het vermogen van het lichaam om te ontgiften het grootst. Net als onze bloeding houdt de energie van de nieuwe maan de ruimte in voor een beginpunt om los te laten wat ons niet dient en nieuwe ondernemingen te starten. Terwijl we de energie van de maanfasen bestuderen, worden de verbindingen duidelijk. Als we ons lichaam weer afstemmen op het ritme van de maan, kunnen we er zeker van zijn dat we een comfortabeler ritme vinden. Dit kan ook van invloed zijn op de vruchtbaarheid.

Historisch gezien was onze bloeding fase een tijd voor vrꙩuwen om ons samen terug te trekken in een stille ruimte gedurende de duur van onze bloeding. Hoewel de moderne structuur over het algemeen niet voor zo'n ritueel zorgt, is het absoluut noodzakelijk dat we onszelf eren met een soort van stille heilige ruimte, als we serieus ruimte willen geven aan het creëren van bewustzijn in ons lichaam.

Terwijl we bloeden, is onze verbinding met de bron een vrij stromende elektrische rivier. De natuurlijke stroom van energie is nu zwaar naar beneden gericht; het etherische stroomt naar beneden in ons kruinchakra, door ons lichaam en door ons bloed heen, een ruisende rivier die zowel zuivering als manifestatie ondersteunt. Het is een krachtig moment om het oude vrij te geven en het nieuwe binnen te halen. Hinderpatronen, trauma's, on-gemak en blokkades worden vrijgegeven met ons bloed, waardoor er ruimte is voor nieuwe intenties, geholpen door onze versterkte verbinding met de alomtegenwoordige Bron en de bemoedigende frequenties van de nieuwe maan.

Als we onszelf de tijd en ruimte gunnen om ons bewustzijn te verbinden met wat het is dat we loslaten, dat wat schuilgaat onder de fysieke pijn, kunnen we onze bewuste kracht toevoegen aan onze reiniging. Ons lichaam communiceert met ons, we hoeven er alleen maar naar te luisteren. Vrꙩuwen zijn gezegend met het vermogen om elke maand het emotionele lichaam te zuiveren en dus elk stagnerend patroon dat ons belemmert. Het wordt tijd dat we bewust contact maken met die kracht.

Gedurende deze tijd wordt onze intuïtie versterkt en dromen we vaak intensiever. Het cultiveren van voldoende ruimte wanneer we onze innerlijke wereld binnengaan om ons bewust te worden van deze boodschappen en gevoelens, kan ons helpen onze persoonlijke kracht te herstellen en te leven. Wat communiceert je lichaam met jou? Moet je vertragen? Uitrusten? Met de natuur zijn? Een dag of nacht thuisblijven? Hoe voelen je krampen deze keer aan? Als je op je emotionele wereld afstemt, zijn er dan emoties die opkomen? Hoe stroomt je bloed, zijn er veel of weinig stolsels? Hoe ziet de kleur eruit, heel donker of helder? Hoe erken je wat je voelt?

Stem af op de taal van je lichaam, Ze communiceert altijd met je. Jij kent haar het best. Probeer open te staan ​​voor de prachtige intimiteit van menstruatie en begin het bewuste proces van het terugwinnen van onze kracht als vrꙩuwen.


menstruatie moontimeInnerlijke Lente :: Maagd

Als we uit de diepten van onze Innerlijke Winter komen, betreden we onze Innerlijke Lente (Maagd-fase). We voelen ons vernieuwd en fris. Onze energieniveaus worden hersteld en vliegen waarschijnlijk omhoog. We zijn misschien een beetje kwetsbaar en snel geprikkeld, maar met deze speelse energie van het ontluikende is het een heel natuurlijke tijd voor nieuwe projecten. We voelen ons extravert, klaar om uit te gaan met vrienden en/ of om nieuwe mensen te ontmoeten. Traditioneel, tijdens de wassende maan, valt onze Innerlijke Lente samen met de energie van de maan van plannen, opslaan van energie en verzamelen van kracht. Zij ondersteunt ons bij alle pogingen die we doen om ons lichaam, geest en ziel te versterken.

Innerlijke Zomer :: Moeder

Vervolgens beginnen we aan onze eisprong. Traditioneel tijdens de volle maan, hoewel dit voor veel vrꙩuwen nu gebeurt tijdens de nieuwe maan. Onze Innerlijke Zomer, (Moeder-fase) is over het algemeen een aangename hoge energietijd waar we willen koesteren. Of het nu kinderen, werk of creativiteit betreft, wij zorgen uiteraard voor onze kostbare creaties. We staan ​​in het licht en voelen ons vrij om onszelf te uiten, klaar om de wereld te veranderen. We zijn in staat om liefde overvloedig te voelen en geven. Zorgen en koken voor familie en vrienden is bijzonder bevredigend. Sommige vrꙩuwen ervaren wat pijn tijdens de ovulatie terwijl onze eierstokken het ei vrijgeven, meestal oudere vrꙩuwen, tegen het einde van de fase die leidt naar PMS.

Ovulatie tijdens de volle maan is biologisch gezien een logisch moment voor het creëren van een baby omdat de energie van de maan feitelijk de opname- en retentie verhouding van het lichaam beïnvloedt. Vanzelfsprekend hoef je niet tijdens de volle maan te ovuleren om zwanger te worden, maar het zou een aanzienlijk effect op de vruchtbaarheid kunnen hebben.


menstruation sacred feminine divine feminine

 

Innerlijke Herfst :: Tovenares 

Dan keren we terug naar de Via Negativa, onze innerlijke herfst, ​​(de Tovenares) en deze tijd vraagt om serieuze zelfzorg. PMS voelt als een achtbaan; fysieke en emotionele hoogte- en dieptepunten, je prikkelbaar voelen, en ook veel energie om te creëren. Dit is een waarheidsgetrouwe, waarheid sprekende, stop met jezelf voor de gek houden tijd; maar ook het huis van onze innerlijke criticus waar, in ons denken, de hele wereld om ons heen kan instorten. Besteed in deze fase bijzondere aandacht aan terugkerende emotionele thema's. De afnemende maan speelt haar rol in deze fase met haar loskomende energie. Alles wat steeds weer opduikt kan proberen je aandacht te vatten als iets dat heling/ loslaten nodig heeft.

En zo gaan de seizoenen voorbij, cyclisch onze levens leidend of we ons er nu bewust van zijn of niet. Sprekend vanuit persoonlijke ervaring en vanuit wat vrꙩuwen met mij gedeeld hebben, is meer bewustzijn cultiveren van de Innerlijke Seizoenen bekrachtigend en als het ontgrendelen van een ander deel van jezelf. Afstemmen, jeZelf openen, je persoonlijke kracht terugwinnen.

Wil je graag proberen te synchroniseren met de fasen van de maan, of je gewoon meer bewust worden van je bestaande cyclus, creëer dan een diepere relatie met haar. Breng elke avond wat tijd door in haar licht en merk haar fasen en bewegingen op. Misschien door bewust zilveren sieraden te dragen rond de nieuwe maan als je wilt bloeden, de spirit van de maan (Mama Kilja) aanroepend met haar element, of tijdens de tijd dat je al aan het bloeden bent. Welke ceremonies, rituelen of acties dan ook goed voor je zijn. Experimenteer en groei.

Accepteer je lichaam en haar ritme zoals het is, omdat het in haar huidige vorm volmaakt is. Laat alle verschuivingen in hun eigen tempo gebeuren, wees geduldig en geniet van het proces, let op wat je opvalt. En je zou eens een dagboekje bij kunnen houden van eventuele wijzigingen die je voelt.

Volg je intuïtie; je lichaam draagt de antwoorden, laat je leiden door je hart.

menstruation moontime cyclesBoeken:

  • Red Moon, door Amanda Gray
  • The Wise Wound; Menstruation & Everywoman, door Penelope Shuttle & Peter Redgrove

Artikel: