James-Allen

Inzicht in jezelf krijg je door bezinning op de zich herhalende patronen, vragen of thema’s in je leven. Dit bereik je door gebruik te maken van stilte en reflectie en oefeningen die de verbinding tussen lichaam en geest versterken.

Zo kan je de stem van je intuïtie en authentieke drijfveren weer gaan ervaren. Je herinnert je welke gaven en talenten je aan de wereld komt brengen en gaat hier naar leven.

De situaties (problemen) die zich in ons leven voordoen zijn er nooit zo maar; ze hebben ons wat te vertellen en te leren. Door er op die manier naar te kijken maken we de ervaringen in ons leven ook lichter. We komen los van het beeld dat alles ons overkomt en we een slachtoffer zijn.

Door je met aandachts- en bewustzijnsoefeningen voorbij de situatie (het probleem) te leiden, kan je ontdekken wat er werkelijk geleefd wil worden. Je gaat weer herkennen wat belangrijk voor je is en welke stappen er nodig zijn om dat te bereiken.

Transformatie vindt alleen plaats omdat jij dat toestaat want de antwoorden op al je vragen liggen al in je essentie besloten. Om je te openen voor deze antwoorden coach ik op een indringende, betrokken en persoonlijke wijze. In een veilige ruimte kan je loslaten wat je niet langer van dienst is en jezelf toestaan nieuwe mogelijkheden te omarmen.

 

Zijnsgericht Coachen

Zijnsgerichte coaching is een samenwerking tussen moderne psychologische, wetenschappelijke aanpakken en oude leren. Door aandachtstraining en gebruik te maken van verstilling, bewustwording en focus ontstaat er een andere manier waarop je de wereld in kijkt. Je komt in contact met een groter geheel en leert kijken naar situaties met een diepere, bredere blik. Dit maakt dat je meer kunt waarnemen, dat je minder gericht bent op een vastomlijnd eindresultaat en een sterk inzicht ontwikkelt in je innerlijke drijfveren.

  • Deze aanpak is praktisch, ter zake en gericht op blijvend resultaat.
  • Je ontwikkelt meer zelfbewustzijn en maakt keuzes die echt bij je passen.
  • Het levert meer ruimte en rust op, zowel in werk als privé. 
  • Je gaat meer leven vanuit wie je werkelijk bent en wat je te bieden hebt. Dat heeft een positieve en krachtige uitwerking op jezelf en op je omgeving.

 

Transformational Presence

Transformational Presence is een aandachtstraining waarmee je diep leert luisteren, voelen, waarnemen en intuitief denken wat situaties en omstandigheden je willen vertellen en laten zien; en dit met openheid en nieuwsgierigheid tegemoet te treden. 

Je leert herkennen welk potentieel er in de situatie verscholen ligt en welke kansen zich aandienen. Je herkent hoe je kunt afstemmen op een ruimer kader en hoe je tot resultaten komt die jou en anderen goed doen.

Binnen coach sessies richten we ons dan ook op het vergroten van jouw Transformational Presence. Zo dringen we snel door tot de kern van een situatie, kunnen deze doorvoelen en ontdekken wat er gezien, gehoord, ervaren, losgelaten en geleefd wil worden.

Meer nog dan een 'coach methode' laat het je een andere levenshouding ervaren. Een waarin je ontdekt dat, ook wanneer je de omstandigheden niet kan veranderen, je wél de keuze hebt welke rol jij hierin wil spelen en hoe je er mee om wil gaan. Met doorbraken en grote veranderingen tot gevolg.

Wat is coaching

Een Coach gaat niet graven in het verleden van een persoon. Uitgangspunt is de situatie en wat zich in het hier en nu aandient. Als Coach ben ik geïnteresseerd en gefocust op het veranderen van ongewenste patronen in gewenste patronen. En help ik mensen nieuwe manieren te vinden en ontwikkelen om effectiever te zijn en ervoor te zorgen dat je met minder inspanning en stress makkelijker bereikt wat je wil.

Waarom coaching

Doel van coaching is om te leren eigen kwaliteiten, natuurlijke vaardigheden en talenten optimaal te benutten. Uitgangspunt hierbij is dat iedereen talenten in zich heeft, maar er vaak onvoldoende gebruik van maakt. Hierdoor is men minder effectief of gelukkig. Als Coach zorg ik ervoor dat iemand zijn/haar krachten optimaal benut en fungeer ik als een klankbord en katalysator, waardoor mensen groeien en met meer voldoening en plezier in balans kunnen leven.

De top 5 van coachvragen (NOBCO benchmark 2016):
• Zelfontplooiing
• Balans werk-privé
• Samenwerken met collega’s
• Loopbaan / carrière
• Stress en / of Burn-out


De positieve effecten van coaching

Coaching heeft een directe positieve impact op de invulling en voldoening in je werk en carrière. Ook is de invloed op je eigen vitaliteit en ontwikkelingen in je privéleven duidelijk merkbaar.

Coaching helpt bij:
• Het maken van de juiste keuzes en het nemen van de juiste acties om doelen te bereiken.
• Meer zelfvertrouwen te krijgen.
• Meer tevredenheid in je werk en privéleven.
• Verhogen van de eigen effectiviteit en bijdrage in een team en binnen de organisatie.
• Het nemen van een grotere eigen verantwoordelijkheid voor acties.
• Met minder inspanning bereiken van succes.
• Het verbeteren van de samenwerking met anderen (baas, collega’s, familie en vrienden).
• Verbeteren van je eigen communicatievaardigheden.

 

Intakegesprek

Voorafgaand aan een coachingstraject vindt er een vrijblijvend intake gesprek plaats. Deze eerste ontmoeting gebruiken we om kennis te maken en je coachvraag te bespreken. Daarnaast deel ik meer over mijn werkwijze.

Ben je nieuwsgierig of coaching iets voor jou kan zijn? Neem gerust contact op en ik bespreek het graag met je